Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«Φτάνει πια!», το σύνθημα που κάνει τον γύρω του Διαδικτύου
Αθήνα




Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η πρόσκληση κάνει το γύρω του Διαδικτύου μέσω blogs και e-mails, αλλά η κινητοποίηση διευρύνεται και με sms.
Όπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν εκατοντάδες σιωπηλοί διαδηλωτές με μαύρα ρούχα είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, έτσι και φέτος προγραμματίζεται μια αντίστοιχη διαμαρτυρία, αποδεικνύοντας το Διαδίκτυο, εκτός των άλλων, είναι και μέσο συντονισμού και διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με τους ανώνυμους συντάκτες της πρόσκλησης, την Παρασκευή «θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν» και θα απαιτηθεί να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών.
Παράλληλα, οι χρήστες του Διαδικτύου απαιτούν να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.

2 σχόλια:

  1. k tha xasoun ton ypno tous.. :(
    den xerw an to gnwrizete Mari mou k synergates all enw akoma einai nwpa ta apokaidia k kapnizoun, idi oi Dikastikes Arxes Marathwna xekinane diadikasies gia na anoixei o dromos gia tin kataskevi XYTA sto Grammatiko!!! TWRA PIA DEN YPARXEI FISI GIA NA PROSTATEFTEI!!! voliko e???

    Stratos Petrakogiannis aka ~saap585~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ;. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή